Hvad er digital kunst?

Kunst er mange ting, og det er bestemt meget mere end maling på et lærred. Efterhånden som digitaliseringen har fået mere og mere magt, så er digital kunst blevet mere almindeligt. Digital kunst er kort fortalt kunst, der er tegnet på computeren, i stedet for et fysisk lærred eller udformet af fysiske genstande. Kunsten kan være udført i programmer designet til at lave billeder. Men den kan også opstå spontane steder på nettet, hvor du måske ikke ville regne med at møde den. Det kan være en fængende infografik på en nyhedshjemmeside, eller det kan være en form for reklame hvor der er brugt kunstneriske værktøjer. Når digital kunst optræder på museer eller andre former udstillinger, så er det ofte interaktivt. Det vil sige at man for eksempel kan trykke på en knap, og se kunstværket forandre sig. Det er en spændende form for kunst, der for mange børn og unge også er sjovere end traditionel kunst, der kun lægger op til at man skal stå og betragte det.

Kunst er en del af samfundet

Kunst har altid formået at udtrykke tendenser, holdninger og episoder i samfundet og vores fælles historie. Den afspejler ofte den verden vi lever i. Det er netop også det vi ser nu, med den digitale kunst. Kunst opstår nemlig der, hvor vi befinder os. Det er sådan med kunsten, at den altid finder nye veje at udtrykke sig igennem. For eksempel kunne online spil blive anset som en helt ny form for digital kunst. Selvom alle måske ikke er enige i dette, så udvikles disse platforme af kreative og professionelle skabere. De bruger enorme mængder tid, og en kæmpe indsats for at få spillene til at se lækre og indbydende ud, og nemme at leve sig ind i. Der bruges lige så meget tid, som det er tilfældet med alt andet digital kunst. Selvom ikke alle genre er super kunstprægede, så er der en del, der er. Det kan du læse mere om hos Casino24. Når du først er blevet bevidst om, at du kan støde på kunst på nettet, så vil du garanteret lægge mærke til meget mere kunst i din online færden.

Bliver det fremtidens kunst?

Som nævnt tidligere, er digital kunst ofte interaktivt. Netop fordi det er digitalt, er der mulighed for bevægelse, og at vi som tilskuer til kunsten kan lade os selv blive en del af den. Det ser vi også med teknologier som virtual reality og argumentet reality. Her tager man et par særlige briller på, og ser så virkeligheden på en helt ny måde. I argumentet reality er virkeligheden manipuleret med. Du kan for eksempel se mennesker, der slet ikke er der, eller du kan se søde pokomons du skal fange. Det sidste husker du måske fra det enormt populære Pokomon GO spil, der altså også skriver sig ind i de nye kunstformer. Denne form for kunst kan opleves på vores smartphones, som vi altid har ved hånden. Sjove filtre på sociale medier er også et nyt, og digital kunstnerisk udtryk. Der kommer konstant nye og mere amitiøse bud på kunst, i takt med at teknologien udvikler sig. Igennem vores smartphones oplever vi kunstens forunderlige verden, og vi holder den tæt på os i den digitale tid. Måske bliver det fremtidens kunst.

7 Feb 2021